Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внески за установку загальнобудинкових лічильників від споживачів оператор отримає через виконавця комунальної послуги

27 червня 2018, 15:18
396
0
Автор:
Реклама

Визначений механізм перерахування внесків за встановлення вузлів комерційного обліку операторові зовнішніх інженерних мереж. Внески, сплачені споживачами комунальних послуг і власниками(співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалювання і гарячого водопостачання, перераховує виконавець комунальної послуги, який не є оператором відповідних зовнішніх інженерних мереж.

Відповідний порядок затверджено постановою Кабміну від 13 червня 2018 року № 477, яка набула чинності 26 червня.

Внески перераховуються виключно за договором, який оформляється відповідно до Примірного договору.

Виконавець забезпечує зарахування внесків споживачів комунальних послуг і власників приміщень на окремий рахунок і перераховує внески на окремий спеціальний рахунок оператора зовнішніх інженерних мереж. Для отримання внесків від кожного виконавця відкривається свій рахунок.

Сплачені внески перераховуються виконавцем операторові не пізніше 5 чисел місяця, що йде за розрахунковим (календарним) кварталом, якщо договором не встановлений інший термін. Виконавець зобов'язаний перерахувати 100 % загальної суми внесків, що надходять на рахунок виконавця від споживачів і власників (співвласників) приміщень. Виконавець і оператор здійснюють звіряння обсягів внесків, отриманих від споживачів і перерахованих операторові.

Термін і період звіряння зазначених обсягів визначаються в договорі.

Крім того, в плановану виробничу собівартість теплоенергії, яка формується ліцензіатом, включені витрати на обслуговування засобів вимірювальної техніки (огляд, опломбування/розпломбування, періодичну повірку та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж), які є власністю ліцензіата та/або перебувають в його користуванні (крім вузлів комерційного та розподільного обліку води і теплової енергії) і використовуються у технологічному процесі виробництва теплової енергії, надання комунальних послуг

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини