Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують реформувати АПК і перерозподілити дотаційні кошти

25 червня 2018, 14:32
170
0
Автор:
Реклама

Депутати мають намір закріпити основи державної аграрної політики і державної політики сільського розвитку з урахуванням пріоритетів, що відповідають міжнародним зобов'язанням України.

Комітет з питань аграрної політики і земельних відносин рекомендує прийняти ВР за основу законопроект № 8171 «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку» з урахуванням висловлених пропозицій. .

Основні положення законопроекту передбачають, зокрема:

- створення офісу аграрного аташе при диппредставництвах України для захисту інтересів експортерів сільгосппродукції;

- забезпечення виконання Плану заходів по реалізації основних принципів розвитку державної аграрної політики і політики сільського розвитку, який розроблятиметься на 5 років, а також відповідного моніторингу;

- встановлення додаткових гарантій захисту прав землекористувачів від рейдерських захоплень;

- усунення правових перешкод для розвитку сімейних фермерських господарств і т. д.

Проектом передбачено, що надання держпідтримки сільського господарства здійснюється у формі прямої підтримки (виплати аграріям) і непрямої допомоги (фіскальні пільги, відстрочення або розстрочення сплати податків, надання консультаційних послуг та ін.). Держпідтримка також буде спрямована на створення умов для проживання в селі, забезпечення благоустрою і інфраструктури, вирішення соціально-економічних і екологічних проблем та ін.

Нагадаємо, що відповідний законопроект був зареєстрований у ВР 21 березня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини