Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ удосконалив вимоги щодо оцінки стійкості банків

25 червня 2018, 11:38
199
0
Автор:
Реклама

Нацбанк удосконалив порядок врахування вжитих банками заходів, а також фактичних подій, що сталися після звітної дати, при складанні ними програми капіталізації.

Відповідна постанова НБУ від 21 червня 2018 року № 68 набула чинності 24 червня.

Документом також уточнюється порядок розрахунку нормативів достатності капіталу під час проведення першого і другого етапів оцінки стійкості банків.

Так, розрахунок основного капіталу, регулятивного капіталу, нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) і нормативу достатності капіталу (Н3) під час першого етапу оцінки стійкості здійснюється відповідно до вимог Інструкції № 368 та інших актів НБУ, що визначають методику розрахунку економічних нормативів з урахуванням результатів оцінки якості активів банку і прийнятності забезпечення по кредитних операціях, їх екстраполяції, а також коригувань фінансової звітності.

Врегульовано питання по складанню/оновленню банком програми капіталізації і заходів для підтримки або відновлення рівня капіталу за результатами інспекційної перевірки НБУ.

Також оновлений порядок публікації банками і НБУ результатів оцінки стійкості банків і банківської системи України.

Тепер НБУ повідомляє банк про результати оцінки стійкості. Потім банк публікує результати оцінки стійкості з урахуванням заходів, уповаджених після звітної дати, що вплинули на потребу банку в капіталі. При публікації результатів банк має право врахувати вплив на потребу банку в капіталі заходів, упроваджених банком після звітної дати, щодо яких на дату публікації немає зауважень НБУ щодо їх виконання і/або немає неузгоджених питань за запитами НБУ щодо впроваджених заходів.

Банк публікує результати оцінки стійкості банку за форматом і в термін, які визначені НБУ.

НБУ публікує результати оцінки стійкості банків (у розрізі банків) і банківської системи України до 31 грудня поточного року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини