Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлено правила зміни виду інституту спільного інвестування

25 червня 2018, 09:30
225
0
Автор:
Реклама

Затверджено механізм, за яким компанії з управління активами пайових інвестиційних фондів та корпоративні інвестиційні фонди диверсифікованого виду можуть змінити вид інституту спільного інвестування (ІСІ) з диверсифікованого на спеціалізований. Таке право надається протягом одного року з набрання чинності Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів» (набрав чинності 6 січня 2018 року).

Порядок зміни виду інституту спільного інвестування затверджено рішенням НКЦПФР від 15 травня 2018 року № 314, яке набере чинності з дня опублікування.

Заборонено змінювати тип ІСІ. Вид ІСІ можна змінити виключно щодо інститутів спільного інвестування, за якими було зареєстровано регламент, та якщо інформацію про них внесено до відповідного держреєстру.

Уповноважений орган компанії з управління активами приймає рішення про зміну виду пайового фонду. Рішення про зміну виду корпоративного фонду приймається загальними зборами учасників або одноосібним учасником такого ІСІ. Такі рішення оформлюються протоколом уповноваженого органу/рішенням (наказом тощо) такого одноосібного учасника.

Зміни до проспекту емісії цінних паперів, регламенту ІСІ затверджуються:

- наглядовою радою/одноосібним учасником (для корпоративного фонду);

- уповноваженим органом компанії з управління активами, яка здійснює управління активами такого пайового фонду (для пайового фонду).

Для реєстрації вказаних змін потрібно подати відповідні документи до НКЦПФР не пізніш як за 30 робочих днів до 31 грудня 2018 року.

Компанія з управління активами зобов'язана привести склад та структуру активів ІСІ у відповідність до законодавства протягом 6 місяців з дати реєстрації відповідних змін до проспекту емісії цінних паперів та регламенту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини