Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про нацбезпеку

21 червня 2018, 13:27
209
0
Автор:
Реклама

Визначено механізми управління у сфері національної безпеки і оборони, а також унормировано структуру і склад сектора безпеки і оборони, системи управління, координації і взаємодії його органів.

Відповідний Закон "Про національну безпеку України" (проект № 8068) прийнято ВР 21 червня.

Передбачено, що сектор безпеки і оборони України складається з чотирьох взаємопов'язаних складових: сили безпеки; сили оборони; оборонно-промислового комплексу; громадян і громадських об'єднань, які добровільно беруть участь в забезпеченні національної безпеки

Закон передбачає повне розкриття фінансової інформації щодо функціонування сектора безпеки і оборони з метою забезпечення ефективного використання фінансових ресурсів з урахуванням вимог Закону "Про державну таємницю".

Верховна Рада повинна буде створити Комітет до повноважень якого увійдуть, зокрема, забезпечення контролю за діяльністю органів сектору безпеки і оборони.

Закон передбачає, що Міністр оборони і його заступники призначаються з числа цивільних осіб, а вищою військовою посадовою особою у Збройних Силах є Головнокомандувач Збройних Сил.

Також закріплюється чіткий розподіл повноважень і компетенцій органів сектору безпеки і оборони.

Обмежені повноваження Міноборони відносно Нацгвардії. Передбачено, що з введенням воєнного стану Національна гвардія входить до складу сил оборони і підпорядковується Головнокомандувачу Збройних Сил і виконує завдання згідно із законами "Про Національну гвардію України" і "Про правовий режим воєнного стану".

Служба безпеки України підпорядковується Президентові і підконтрольна Верховній Раді України. СБУ здійснює протидію розвідувально-підривної діяльності проти України, боротьбу з тероризмом, контррозвідувальний захист державного суверенітету, конституційного ладу і територіальної цілісності, оборонного і науково-технічного потенціалу, кібербезпеки, економічної і інформаційної безпеки держави, об'єктів критичної інфраструктури, а також охорону державної таємниці.

Крім того, Закон передбачає створення єдиного реєстру споживачів газу.

Закон ухвалений з урахуванням пропозицій Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, президентський законопроект був ухвалений за основу 5 квітня 2018 року

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30% знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ тестом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини