Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищено граничний вік прийому громадян на військову службу

20 червня 2018, 11:05
7987
0
Автор:
Реклама

Підвищено граничний вік (з 23 до 30 років) прийому громадян на військову службу (навчання) в якості курсантів вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, у тому числі тих, що здійснюють підготовку осіб на посади сержантського та старшинського складу. Також це положення поширюється на військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби)» (проект № 6052) Президент підписав сьогодні, 20 червня 2018 року.

Зокрема, документом визначено підстави звільнення з військової служби військовослужбовців з числа іноземців та осіб без громадянства, які не пройшли випробувальний строк.

Військовослужбовці, які визнані рішеннями військово-лікарських комісій непридатними за станом здоров'я до військової служби, можуть продовжувати проходження служби (за виключенням розумових, сенсорних, психологічних вад та інших захворювань, визначених Міністерством оборони).

Також Закон дозволить:

- підвищити до 60 років граничний вік перебування в запасі військовозобов'язаних-жінок (як це вже визначено для чоловіків);

- продовжувати в особливий період військову службу за новим контрактом на строк від 1 до 10 років;

- звільнитись чи укласти новий контракт військовослужбовцям, дія контрактів яких примусово продовжена після закінчення його строку в особливий період, та військовослужбовцям, які уклали контракт до закінчення особливого періоду і оголошення демобілізації.

Крім того, удосконалено окремі норми щодо забезпечення військовослужбовців, відряджених до державних органів, підприємств, установ, організацій та призову під час мобілізації тощо.

Відповідні зміни внесено до:

- Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»;

- Закону «Про військовий обов'язок і військову службу»;

- Статуту внутрішньої служби Збройних Сил.

Нагадаємо, що відповідний Закон ВР прийняла на вечірньому засіданні 5 квітня 2018 року.

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30% знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ тестом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини