Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для компенсації витрат по сплаті ЄСВ роботодавець подає довідку до центру зайнятості

14 червня 2018, 10:00
1724
1
Автор:
Реклама

Роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштовував на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснював їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня зарплати, щомісяця за рахунок коштів Держбюджету, компенсуються фактичні витрати у розмірі 50% суми нарахованого ЄСВ.

Встановлено, що для отримання компенсації роботодавці подають довідку про виконання умов компенсації до центру зайнятості. Раніше така довідка подавалась до органу ПФУ.

Зміни внесено в Порядок компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов'язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну від 6 червня 2018 року № 459, яка набула чинності 13 червня 2018 року.

Центр зайнятості не пізніше ніж через 5 робочих днів з дня надходження довідки надсилає територіальному органу Держпраці звернення стосовно підтвердження зазначеної в ній інформації.

Пенсійний фонд на запит Державної служби зайнятості (Центрального апарату) надає відповідні відомості з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Центральний апарат передає зазначену інформацію центрам зайнятості.

Центр зайнятості протягом 10 календарних днів після надходження відповідної інформації приймає рішення про виплату компенсації, формує заявку на потребу в коштах на виплату компенсації і подає установі, у підпорядкуванні якої він перебуває.

Крім того, встановлено, що для підтвердження фактів відсутності зменшення штатної чисельності працівників і фонду оплати праці середньооблікова кількість штатних працівників і розмір фонду оплати праці за місяць, у якому перевіряються такі факти, порівнюються із середнім значенням таких показників за 12 попередніх місяців.

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30% знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ тестом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини