Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митні процедури спростять за рахунок "єдиного вікна"

6 червня 2018, 16:08
244
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів пропонує внести в Митний кодекс зміни щодо спрощення митних процедур при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності і експортно-імпортних операцій через впровадження механізму "єдиного вікна" на кордоні, що забезпечує електронний обмін документами між різними органами державної влади.

Відповідний законопроект, розроблений Мінекономрозвитку, схвалений на засіданні Уряду 6 червня.

Сьогодні необхідні для митного оформлення товарів документи подаються митниці в електронній формі із застосуванням засобів електронного цифрового підпису.

Законопроектом же пропонується усі дозвільні і супроводжуючі документи у сфері зовнішньоекономічної діяльності оформляти в електронній формі з відображенням в "єдиному вікні" на сайті Державної фіскальної служби

В окремих випадках можуть подаватися паперові документи: якщо формат встановлений міжнародними договорами України або вимогами країни ввезення товарів; у випадку тимчасової перерви в роботі системи інформаційного обміну; при декларуванні товарів в міжнародних поштових відправленнях.

Крім того, зараз передбачено, що експорт, імпорт або транзит через територію України окремих видів товарів здійснюється за наявності відповідної ліцензії, дозволу або сертифікату, які переважно видаються в паперовому виді.

Мінекономрозвитку пропонує усі дозвільні і супроводжуючі документи у сфері зовнішньоекономічної діяльності оформляти в електронній формі з відображенням в "єдиному вікні" на сайтах ДФС і органу, що їх видав.

Нагадаємо, в першому читанні прийнятий законопроект про введення механізму "єдиного вікна" і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини