Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи місцевого самоврядування хочуть повністю звільнити від судового збору

5 червня 2018, 09:09
152
2
Автор:
Реклама

Народний депутат Юрій Бублик пропонує звільнити органи місцевого самоврядування від сплати судового збору за звернення до суду з усього кола питань, що стосуються їх повноважень (а не тільки за подачу заяви про визнання спадщини відумерлою, як це передбачено зараз).

Відповідні зміни в Закон "Про судовий збір" запропоновано внести проектом № 8422.

Депутат вважає, що при ухваленні Закону про судовий збір не була врахована специфіка завдань і повноважень органів місцевого самоврядування, які за своєю природою покликані відображати і захищати права територіальних громад, і стягнення з них судового збору порушує Європейську хартію.

Також в пояснювальній записці вказано, що на тлі пільг для виконавчої влади, вимоги зі сплати судового збору органами місцевого самоврядування не дозволяють їм захищати права територіальних громад, що вони робили в період дії Декрету про державне мито.

"В умовах тотального дефіциту бюджетних ресурсів (коли не вистачає ресурсів навіть на заробітну плату працівників бюджетної сфери) винайти, тим більше оперативно, кошти на сплату судових витрат практично неможливо", - пояснив депутат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини