Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення щодо антикорупційного суду ВР повинна ухвалити 7 червня

4 червня 2018, 13:52
177
0
Автор:
Реклама

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на відкритті сьогоднішнього засідання Погоджувальної ради заявив, що ухвалення Закону про Вищий антикорупційний суд є ключовим питанням порядку денного цього пленарного тижня, який триватиме з 5 до 8 червня.

Він також зазначив після консультацій з головою профільного комітету Русланом Князевичем, що у вівторок навряд чи вдасться пройти усі правки до відповідного законопроекту №7440. Тобто, рішення щодо створення суду депутати повинні прийняти в четвер, 7 червня.

Зазначимо, що А. Парубій і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступили зі спільною заявою.

Так. А. Парубій вважає своїм обовязком як голови Верховної Ради, зробити усе можливе, щоб в четвер було ухвалене згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії рішення, яке відповідало б очікуванням людей на справедливий суд. що карає корупціонерів. Те ж стосується і В. Гройсмана, який пообіцяв піти у відставку, якщо не буде створений справедливий і незалежний суд.

Нагадаємо, 24 травня депутати формально розглянули (оскільки зал був напівпорожній) 1273 правки з 1927 поданих. Інші правки продовжать розглядати завтра, 5 червня.

Згідно з законопроектом Вищий антикорупційний суд являється постійно діючим вищим спеціалізованим судом, юрисдикція якого поширюється на усю територію України. Він розглядатиме "корупційні" справи в якості суду першої і апеляційної інстанцій. Пропонується встановити вимоги до віку і стажу роботи кандидата на посаду судді, а також додаткові спеціальні вимоги. Також проектом передбачені обмеження для призначення на посаду судді. Крім того, визначається процедура відбору, до якої повинні залучити міжнародних експертів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини