Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з’явиться єдиний квиток для всіх видів транспорту

31 травня 2018, 12:27
238
1
Автор:
Реклама

В Україні очікується впровадження цифрової інфраструктури, безпілотних автомобілів, транспортних коридорів, єдиної транспортної та інфраструктурної мережі з європейським Союзом.

Відповідну Національну транспортну стратегію на період до 2030 року «Drive Ukraine 2030» Кабмін схвалив на засіданні 30 травня 2018 року.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що ця стратегія є програмним документом, який визначатиме розвиток транспортної та інфраструктурної галузей найближчі 12 років.

Над документом працювала команда з європейських експертів і консультантів, співробітників Міністерства та офісу підтримки реформ. Текст документа поки не оприлюднений, але можна ознайомитися з проектом і презентацією на сайті Мінінфраструктури.

Так, заплановано будівництво 10 автобанів, відповідної інфраструктури для транспортних перевезень, двох заводів з виробництва електрокарів.

Щодо авіагалузі, то передбачається збільшення кількості працюючих аеропортів до 50, залучення лоукост-компаний, розширення географії польотів.

У залізничному сполученні обіцяють повністю замінити локомотиви і вагонний парк, а також побудувати євроколії в чотирьох напрямах з Києва.

Для розвитку водних перевезень буде впроваджуватись морське «єдине вікно» і відновлюватися річкове сполучення.

Також передбачено будівництво інтелектуальних доріг для руху безпілотного транспорту, Smart Roads (пілотних доріг, які генерують електроенергію) та використання Big Data для контролю трафіку.

Крім того, передбачається введення єдиного квитка для всіх видів транспорту.

Для реалізації стратегії планують залучити 60 млрд дол. інвестицій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини