Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

Швидше за все, буде відкладено введення фінансових санкцій за порушення строків установки або заміни вузлів комерційного обліку теплової енергії, гарячої і питної води суб'єктами господарювання - операторами зовнішніх інженерних мереж.

Профільний комітет погодився з необхідністю підготовки змін в Закон "Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання" у частині відстрочення дії статті 14 щодо застосування штрафів за порушення законодавства у сфері комерційного і розподільного обліку комунальних послуг операторами зовнішніх інженерних мереж.

Нагадаємо, оснастити будівлі загальними вузлами обліку оператори зовнішніх інженерних мереж зобов'язані до 2 серпня 2018 року (для теплової енергії) і до 2 серпня 2019 року (для гарячої і питної води).

Також члени Комітету погодилися разом з Минрегионом підготувати і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до закони "Про житлово-комунальні послуги" і "Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання" щодо відстрочення введення в дію окремих норм.

Нагадаємо, Закон про ж/к послугах має бути введений в дію 10 червня. При цьому нормативно-правові акти, необхідні для його імплементації, досі не прийняті. Наприклад, правила управління багатоквартирними будинками тільки пройшли процедуру громадського обговорення. Хоча послуга з управління багатоквартирним будинком має бути введена з 10 червня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини