Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Половину вирученої суми від продажу сімейного авто слід віддати колишній дружині

30 травня 2018, 14:02
403
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду при розгляді справи № 726/2165/15-ц (провадження № 61-5530св18) дійшов висновку, що спільне сумісне майно може бути відчужене лише зі згоди другого з подружжя.

У постанові ВС від 21 березня підтверджена позиція першої інстанції про те, що кошти за відчуження майна, придбаного в шлюбі, мають бути розділені в рівних частках між колишнім подружжям.

Районний суд, стягнувши компенсацію за частку в спільному сумісному майні подружжя, виходив з того, що вибуття в жовтні 2013 року зі спльної власності транспортного засобу у власність батька відповідача відбулося поза волею позивачки, а кошти були використані не в інтересах сім'ї. У грудні 2013 року преюдиційним судовим рішенням про розірвання браку було встановлено, що сторони на час розлучення тривалий час не підтримували шлюбних стосунків, не вели спільного господарства і не мали загального сімейного бюджету. До того ж в позовній заяві про розлучення чоловік (який в подальшому продав авто своєму батьку) вказував, що шлюбні відносини і ведення загального господарства з дружиною припинені з січня 2013 року і вона проживає у сестри. Таким чином, було підтверджено, що покупець автомобіля гроші за його купівлю не передав обом з подружжя.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ або придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини