Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

У вітчизняних виробників з'являться нові механізми торгового захисту

24 травня 2018, 16:31
240
0
Автор:
Реклама

23 травня Комітет ВР з питань промислової політики і підприємництва підтримав чотири урядові законопроекти у сфері торгового захисту. У них запропонований ряд заходів, які приведуть норми чинного законодавства у відповідність з договорами СОТ та міжнародною практикою.

Законопроекти № 8102 "Про захисні заходи", № 8103 "Про захист від імпорту", що субсидується, № 8104 "Про захист від демпінгового імпорту", № 8105 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері торгового захисту" рекомендовано за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Зокрема, запропоновано запровадити механізм проведення розслідувань (антидемпінгових, антисубсидованих і захисних) з метою захисту вітчизняного виробника від зростаючого імпорту товару, а також врегулювати участь бізнесу в таких розслідуваннях. Також планується розмежувати і уточнити повноваження і функції компетентних органів, ввести механізм внесення фингарантии у вигляді грошової застави(для сплати особливих видів мит).

Чинні закони у сфері торгового захисту були ухвалені ще в 1998 році. На сьогодні вони не відповідають міжнародним вимогам, обмежують можливості для захисту вітчизняної промисловості, пропонують недосконалий механізм проведення торгових розслідувань, містять ряд інших недоліків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини