Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлюється автоматичний габаритно-ваговий контроль

21 травня 2018, 15:07
213
1
Автор:
Реклама

Затверджено Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018 - 2022 роки.

Відповідна програма затверджена постановою Кабміну від 21 березня 2018 року № 382, яка набере чинності з дня опублікування.

Одночасно втратить чинність Державна цільова економічна програма розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013 - 2018 роки.

Так, передбачено, зокрема, такі заходи:

- закінчення робіт на об'єктах незавершеного будівництва високого ступеня готовності з найвищим показником соціально-економічної ефективності;

- поліпшення інвестиційної привабливості будівництва доріг;

- виконання дорожно-будівельних робіт відповідно до міжнародних стандартів FIDIC із залученням незалежних інженерів-консультантів до контролю якості робіт;

- впровадження сучасних енерго- та ресурсозберігаючих матеріалів і технологій;

- використання альтернативної сировини з метою зниження вартості будівельних робіт.

Також передбачено запровадження автоматичного габаритно-вагового контролю з метою зменшення частоти та ступеня перевантаження вантажними перевізниками.

Очікується, що виконання документу забезпечить, зокрема, покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг за основними маршрутами, насамперед:

- за напрямами міжнародних і національних транспортних коридорів;

- на підходах до великих міст, дорогах з високою інтенсивністю руху;

- на під'їзних дорогах до атомних електростанцій, теплоелектроцентралей, аеро- та морських портів, військових баз, елеваторів, залізничних станцій, районних, обласних центрів, територій та об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Заплановано, що гарантійний строк експлуатації об'єктів нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення буде не менш як 10 років.

Нагадаємо, що Концепція відповідної програми була затверджена 11 січня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини