Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усунено технічні бар'єри у торгівлі електрообладнанням

21 травня 2018, 12:22
173
0
Автор:
Реклама

Уряд привів норми діючого Техрегламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному і електронному обладнанні у відповідність нормам Директиви ЄС в частині відтермінування закінчення строків дії винятків.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 16 травня 2018 роки № 383.

Документом відтерміновано закінчення строків дії певних винятків з обмеження використання деяких небезпечних речовин в електронному і електричному обладнанні (до визначення Кабміном строку застосування зазначеного винятку) зокрема: ртуть в одноцокольних і двохцокольних люмінесцентних лампах, а також люмінесцентних лампах з холодним катодом і люмінесцентних лампах із зовнішніми електродами (CCFL і EEFL); свинцю у склі люмінесцентних ламп і в сталі для механічної обробки, в оцинкованій сталі, в алюмінієвих сплавах і т. д.

Ці зміни дозволять в майбутньому укласти між Україною і ЄС Угоду АССА, що забезпечить вільний доступ електричного і електронного обладнання та запасних частин для нього, таких як комп'ютери, монітори, медичні прилади для моніторингу і контролю на ринки сторін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини