Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальну ціну на цукор збираються скасувати

17 травня 2018, 17:17
172
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада на вечірньому засіданні 17 травня прийняла за основу законопроект № 4532 "Про визнання що втратили силу деяких законів України про державне регулювання виробництва і реалізації цукру".

Планується відмінити Закон про держрегулювання виробництва і реалізації цукру і Закон про внесення зміни в статтю 5 Закону про держрегулювання імпорту з/х продукції, які нормують обов'язкову мінімальну ціну на реалізацію цукрового буряка для виробництва цукру певних квот.

Таким чином, буде скасована квота "А", яка регулювала максимальний об'єм постачання заводами цукру на внутрішній ринок і мінімальні ціни, нижче яких продавати цукор заборонено. Ціни щорічно встановлювало Мінагрополітики, а квоту розподіляла Асоціація "Укрцукор".

Згідно з пояснювальною запискою економічними наслідками цих законів стало гальмування вирощування цукрового буряка і роботи цукрових заводів, які не можуть реалізувати цукор, коли ринкова ціна стає нижче мінімальної, а також деформація ринку, викликана переробкою за давальницькою схемою, надмірна кількість операторів і посередників, що займаються торгівлею цукром.

зазначимо, експерти попереджають, що ухвалення цього закону може привести до надвиробництва, обвалу цін і відходу з ринку багатьох виробників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини