Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позичальники можуть обирати банк з оптимальним курсом для купівлі валюти

17 травня 2018, 16:00
164
0
Автор:
Реклама

Нацбанк розширює можливості для клієнтів-позичальників обирати оптимальний курс купівлі іноземної валюти для виконання зобов'язань перед уповноваженим банком-кредитором за кредитним договором.

Відповідні зміни передбачені постановою НБУ від 15 травня 2018 роки № 53 , яка набула чинності 17 травня.

Досі резидент-позичальник міг купувати іноземну валюту тільки через уповноважений банк, обслуговуючий кредитний договір. Тепер він зможе купувати її і через інші банки на власний вибір, в яких у нього має бути відкритий поточний рахунок в іноземній валюті.

Також регулятор передбачив можливість для нерезидентів купувати і репатріювати валюту у разі, якщо іноземні інвестиції були здійснені за рахунок капіталізації дивідендів.

Крім того, скасовується вимога, яка зобов'язувала банки здійснювати взаємні розрахунки по операціях купівлі-продажу інвалюти і банківських металів за гривні тільки після підтвердження угод. Тепер такі розрахунки можуть здійснюватися як до, так і після підтвердження угод по купівлі і продажу іноземних валют і банківських металів засобами Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини