Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співробітники ДБР присягатимуть на вірність українському народу

17 травня 2018, 11:52
188
0
Автор:
Реклама

Народні депутати мають намір ввести присягу для осіб рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань.

Відповідний законопроект № 5395-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань" прийнятий за основу на ранковому засіданні ВР 17 травня.

Закон про Державне бюро розслідувань збираються доповнити новою статтею, згідно з якою особи, які уперше призначаються на посади рядового і начальницького складу бюро і пройшли стажування, приймають таку присягу: "Я (прізвище, ім'я, по батькові), вступаючи на службу до Державного бюро розслідувань України, усвідомлюючи свою високу відповідальність, клянуся завжди залишатися відданим Українському народові, неухильно додержуватися Конституції та законів України, поважати та охороняти права, свободи і законні інтереси людини і громадянина, честь держави, бути чесним, сумлінним і дисциплінованим, зберігати державну та іншу охоронювану законом таємницю".

Також встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників підрозділів (управлінь) центрального апарату і керівників підрозділу внутрішнього контролю ДБР. Вирішується питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників ДБР.

Крім того, уточнюється місцезнаходження територіальних органів ДБР і розширюється перелік підрозділів, що мають право здійснювати оперативно-розшукову діяльність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини