Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборонено використовувати зброю за наявності вмотивованої постанови держвиконавця

17 травня 2018, 10:00
1317
0
Автор:
Реклама

Власникам заборонено використовувати вогнепальну мисливську, пневматичну та охолощену зброю, пристрої за наявності вмотивованої постанови держвиконавця про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування такою зброєю.

Зміни внесено в Інструкцію про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів.

Відповідні зміни затверджено наказом МВС від 4 травня 2018 року № 372, який набув чинності 15 травня 2018 року.

Поліцейські мають право на підставі вмотивованої постанови держвиконавця тимчасово вилучати на відповідальне зберігання дозволи на зберігання та носіння зброї із відповідним врученням боржнику зобов'язання (письмового документу). Воно надає право виключно на зберігання такої зброї. Дозвіл на зберігання, носіння зброї підлягає поверненню на підставі відповідної постанови державного виконавця, судового рішення.

Також за наявності вмотивованої постанови держвиконавця поліції заборонено давати згоду керівникам підприємств, установ, організацій та суб'єктам господарювання на укладення трудових договорів на виконання робіт, пов'язаних з виготовленням, ремонтом, придбанням, зберіганням, обліком, охороною, перевезенням і використанням предметів, матеріалів і речовин, на які поширюється дозвільна система.

Крім того, поліція забезпечить охорону вибухових матеріалів під час перевезень територією України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини