Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму для реєстрації ліків необхідно подавати в паперовому і електронному вигляді

16 травня 2018, 17:40
321
0
Автор:
Реклама

Встановлено, що реєстраційну форму лікарського засобу, який подається на державну реєстрацію, заявник подає Державному експертному центру Міністерства охорони здоров'я в паперовому і електронному вигляді.

Зміни внесені до Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення.

Відповідні зміни передбачено наказом МОЗ від 13 квітня 2018 року № 711, який набув чинності 15 травня 2018 року.

Зокрема, також визначено поняття «непорівнювального біотехнологічного лікарського засобу» як лікарського засобу, який розроблявся без повних порівняльних досліджень з безпеки та ефективності та який не демонструє свою подібність в усіх трьох фундаментальних сферах (якість, безпека, ефективність) до референтного (біотехнологічного) лікарського засобу.

У разі відповідності медичних імунобіологічних препаратів критеріям такого непорівнювального засобу експертиза реєстраційних матеріалів проводиться у порядку як для лікарського засобу, що подається на реєстрацію, на підставі експертної оцінки оновлених даних щодо співвідношення користь/ризик.

У такому випадку видається реєстраційне посвідчення строком на 5 років з урахуванням зобов'язань у частині надання результатів повних порівняльних досліджень з якості, безпеки та ефективності, що підтверджують його подібність до референтного (біотехнологічного) лікарського засобу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини