Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язкова експертиза смерті через суд буде скасована

16 травня 2018, 12:28
210
2
Автор:
Реклама

Верховна Рада має намір виключити з КПК норму про обов'язкове проведення судово-медичної експертизи при встановленні причин смерті.

Таку правку озвучила нардеп Юзькова при голосуванні за проект № 8116 "Про внесення змін до деяких законів України відносно підстав проведення експертизи". Законопроект був прийнятий за основу з урахуванням цієї правки.

Законопроектом передбачено, що експертиза проводиться експертом за зверненням сторони кримынального провадження або за дорученням слідчого судді або суду, якщо для з'ясування обставин, що мають значення для кримынального провадження, потрібні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з'ясування питань права.

Слідчий або прокурор будуть зобов'язані звернутися для проведення експертизи до експерта, а не до слідчого судді.

У разі відмови слідчого, прокурора в задоволенні клопотання сторони захисту про залучення експерта особа, що заявила відповідне клопотання, має право звернутися з клопотанням про залучення експерта до слідчого судді.

Також передбачено, що сторона звинувачення залучаає експерта за наявності підстав для проведення експертизи, у тому числі за клопотанням сторони захисту або потерпілого. Сторона захисту має право самостійно залучати експертів на договірних умовах для проведення експертизи, у тому числі обов'язкової.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини