Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неплатникам аліментів заборонять продавати майно

15 травня 2018, 18:26
1304
0
Автор:
Реклама

Нотаріуси відмовлять в здійсненні нотаріальної дії особі, яка хоче продати належне їй майно, але при цьому внесена в Єдиний реєстр боржників, зокрема, за виконавчим провадженням про стягнення аліментів за наявності заборгованості більше трьох місяців.

Держреєстратор зможе відмовити в реєстрації права власності на майно, відчужене особою, на момент проведення такої реєстрації внесеною в цей реєстр, якщо є заборгованість по аліментам за три місяці.

Зміни передбачені законопроектом № 8296 відносно створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання . який був прийнятий за основу на вечірньому засіданні ВР 15 травня.

Крім того, вводиться автоматизований арешт коштів боржника за виконавчим провадженням про стягнення аліментів. Порядок визначить Міністерство юстиції за узгодженням з Національним банком.

Той з батьків, з ким за рішенням суду проживає дитина з інвалідністю або важко хвора дитина, зможе самостійно вирішувати питання про тимчасовий виїзд дитини за межі України для лікування, навчання і відпочинку за наявності заборгованості другого з батькі по сплаті аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три місяці.

Також законопроектом пропонується посилити відповідальність за несплату аліментів і збільшити термін звернення і період, за який можуть бути стягнуті аліменти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини