Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діятимуть аукціонні комісії для продажу об'єктів малої та великої приватизації?

15 травня 2018, 13:33
228
0
Автор:
Реклама

З 15 травня органи приватизації мають формувати аукціонні комісії для продажу об'єктів малої та великої приватизації згідно правилам нових Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об'єктів малої приватизації та Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об'єктів великої приватизації.

Аукціонні комісії є тимчасово діючими та утворюються державними органами приватизації протягом 10 робочих днів з дня прийняття рішення про приватизацію об'єкта.

До складу комісії для продажу об'єктів малої приватизації входять не менше 5 осіб, які є представниками державного органу приватизації.

До основних її повноважень належать, зокрема:

- розроблення умов продажу та їх подання на затвердження держоргану приватизації;

- визначення стартової ціни;

- розроблення інформаційного повідомлення про проведення аукціону.

Усі рішення комісії приймаються простою більшістю голосів шляхом поіменного усного голосування. У разі рівного розподілу голосів голос голови комісії є вирішальним. Засідання є правоможним за умови участі в ньому не менш як двох третин складу її членів.

До складу комісії для продажу об'єктів великої приватизації входять не менш як 5 осіб. Крім представників держоргану приватизації, до її складу можуть входити, представники відповідних міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, підприємств та (або) господарських товариств.

Основними завданнями комісії є:

- розробка умов продажу та визначення дати та часу проведення аукціону;

- визначення стартової ціни об'єкта приватизації у передбачених випадках;

- визначення за результатами аукціону переможця.

Рішення комісії про визначення переможця аукціону приймається не менш як двома третинами складу членів комісії. З решти питань рішення приймаються простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні.

За результатами засідань обох комісій складаються протоколи, які підписуються всіма членами, та у триденний строк (для об'єктів малої приватизації), протягом п'яти робочих днів (для об'єктів великої приватизації) подаються на затвердження держоргану приватизації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини