Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої заради правосуддя за 7-11 травня

15 травня 2018, 09:00
192
0
Автор:
Реклама

1. Донецького суддю, підозрюваного в хабарництві, відсторонено від правосуддя

8 травня ВРП тимчасово, до 3 червня 2018 року, відсторонила суддю Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Геннадія Вікторовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності за новою підозрою. Суддя є підозрюваним за частиною третьою статті 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) у двох кримінальних провадженнях від 23 листопада 2017 року та 23 березня 2018 року. Нагадаємо, що 16 грудня 2017 ВРП надала згоду на утримання судді під вартою та до 15 лютого 2018 року відсторонила його від здійснення правосуддя. 13 лютого цей рядків було продовжено до 13 квітня 2018 року.

2. Затверджено Антикорупційну програму на 2018 рік

8 травня, на виконання частини першої статті 19 Закону "Про запобігання корупції" ВРП затвердила Антикорупційну програму на 2018 рік. Документ оприлюднено на офіційному веб- сайті Ради.

3. Двох суддів звільнено у відставку

10 травня ВРП ухвалила звільнити у зв'язку з поданням заяв про відставку: Ящук Тетяну Михайлівну - з посади судді Шумського районного суду Тернопільської області та Пислара Віктора Петровича - з посади судді Приморського районного суду міста Одеси.

4. Вікторія Мацедонська обійме посаду судді Верховного Суду

10 травня ВРП ухвалила внести подання Президентові України про призначення Мацедонської Вікторії Едуардівни на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду. Кандидатура В. Мацедонської відповідає вимогам статті 127 Конституції та статей 38 та 69 Закону "Про судоустрій і статус суддів". За результатами кваліфікаційного оцінювання суддя підтвердила здатність здійснювати правосуддя у Касаційному адміністративному суді у складі ВС.

5. Ужгородського суддю звільнено за п'яне водіння

10 травня ВРП ухвалила звільнити Ротмістренка Михайла Володимировича з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої заради правосуддя від 2 жовтня 2017 року № 3075/2дп/15-17. Встановлено, що 17 серпня 2016 року суддя поблизу міста Мукачевого керував транспортним засобом у стані алкогольного сп' яніння, не виконав законних вимог працівників Нацполіції, що відобразилося в його зухвалій поведінці під година оформлення адміністративних матеріалів, а також в тому, що він не зупинив авто на вимогу уповноваженої особини держави та намаганні уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини