Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення невиплачених пенсій переселенцям Кабмін врегулює окремо

14 травня 2018, 15:00
2186
8
Автор:
Реклама

Суми соціальних виплат, не виплачені внутрішньо переміщеним особам за минулий період, виплачуватимуться на умовах окремого порядку, визначеного Кабінетом Міністрів. Такі суми враховуються в органі, який здійснює соціальні виплати.

Відповідні зміни в Порядок здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам по місцю їх фактичного проживання / перебування внесені постановою Кабміну від 25 квітня 2018 року № 335.

Також встановлено, що соціальні виплати припиняються за рішенням комісії або органів, які їх здійснюють. Вичерпний перелік підстав для ухвалення такого рішення встановлений порядком.

Зміни внесені і в порядок призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Уточнено механізм призначення і відновлення виплати пенсій таким особам. Так, визначені терміни направлення електронної справи пенсіонера після отримання від нього заяви. Також встановлено, що орган, що здійснює соціальні виплати, на підставі рішення комісії призначає (відновлює) таку соціальну виплату з місяця, в якому поступила заява внутрішньо переміщеної особи. Неоплачені суми виплачуються на умовах окремого порядку Кабміну.

Нагадаємо, Верховний Суд визнав незаконним припинення виплати пенсій внутрішнім переселенцям на підставі відсутності за фактичним місцем проживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини