Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацагентство з розшуку активів здійснюватиме перевірки раз на місяць

14 травня 2018, 13:31
227
0
Автор:
Реклама

Врегульовано механізм здійснення Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних і інших злочинів, контролю за ефективністю управління активами.

Відповідний Порядок здійснення контролю за ефективністю управління активами затверджено постановою Кабміну від 10 травня 2018 року № 351.

Документом визначено його мету та завдання, джерела інформації для здійснення контролю, форми (камеральные і виїзні перевірки), підстави і терміни здійснення контролю, детальна процедура контролю і т. д.

Зокрема, встановлено, що контроль здійснюється на підставі наказу Національного агентства в наступні терміни:

- у формі камеральной перевірки - в строк, що не перевищує 7 робочих днів

- у формі виїзної перевірки - в строк, що не перевищує 14 робочих днів.

Контроль здійснюється один раз на місяць.

При здійсненні контролю посадовці уповноваженого підрозділу мають право витребувати і безоплатно отримувати від керівника у паперовій і електронній формі оригінали документів і їх копії, іншу інформацію, що стосується управління активами, а також пояснення, що стосуються управління активами.

При проведенні виїзної перевірки посадовці також мають право вільного доступу до усіх документів і інформації по управлінню активами, у тому числі до тих, які містять інформацію з обмеженим доступом, а також вільного доступу до усіх активів для огляду.

Про проведення виїзної перевірки Національне агентство повідомляє управителя не пізніше, ніж за два робочі дні до її початку.

Повідомлення направляється рекомендованим листом з повідомленням про вручення і за допомогою електронної пошти і містить:

- дату і номер наказу про здійснення контролю у формі виїзної перевірки;

- дати початку і закінчення виїзної перевірки;

- ПІБ посадовців уповноваженого підрозділу, які проводитимуть виїзну перевірку, і їх контактні телефони;

- запити про надання документів, інформації, форми для заповнення.

З метою оперативного здійснення контролю повідомлення може містити іншу інформацію.

Також до повідомлення додається копія наказу про здійснення контролю у формі виїзної перевірки. Керівник зобов'язаний надати інформацію і документи, вказані у повідомленні, у формі і терміни, встановлені Національним агентством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини