Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Психологічну реабілітацію учасники АТО пройдуть у кваліфікованих фахівців

11 травня 2018, 09:22
200
0
Автор:
Реклама

Визначено вимоги, яким повинні відповідати суб'єкти надання послуг із психологічної реабілітації учасникам АТО та постраждалим учасникам Революції Гідності.

Відповідні вимоги затверджено наказом Мінсоцполітики від 27 квітня 2018 року № 597, який набуде чинності з дня опублікування.

Такі послуги надаються суб'єктами, які визначені Порядком проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності.

Встановлено наступні кваліфікаційні вимоги до суб'єкта надання послуг:

- рівень кваліфікації фахівців згідно з вимогами п. 5 Порядку застосування методів психологічного і психотерапевтичного впливу;

- стаж практичної роботи з клієнтами не менше ніж два роки за умови обов'язкового проведення супервізії особами з відповідною кваліфікацією;

- відповідний фаховий рівень працівників, що підтверджується документом про освіту державного зразка;

- кваліфікований медичний персонал (для суб'єктів, що надають такі послуги в умовах стаціонару);

- можливість за потреби залучати до надання послуг інших спеціалістів, зокрема соціальних педагогів, логопедів, психотерапевтів, реабілітологів, юрисконсультів, організаторів культурно-дозвіллєвої діяльності тощо, які мають фаховий рівень, що підтверджується відповідним документом.

Також встановлено вимоги до фінансового, матеріально-технічного забезпечення таких суб'єктів. Зокрема, необхідна наявність окремих кімнат для індивідуальної (площею не менше ніж 15 кв. м ) та групової роботи (не менше ніж 4 кв. м на одну особу з розрахунку на максимальну кількість осіб, що можуть залучатися у групи, та додатково 10 кв. м на групу).

Окремо встановлено вимоги до суб'єктів надання послуг, які функціонують в умовах стаціонару.

Крім того, затверджено форму акта наданих послуг із психологічної реабілітації за рахунок бюджетних коштів. В ньому, зокрема, зазначається вид (індивідуальна, групова) і зміст послуги, дата і кількість годин (ліжко-день), протягом яких вона була надана.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини