Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДСНС визначить, які захворювання сільськогосподарських тварин відносити до НС

10 травня 2018, 10:04
272
0
Автор:
Реклама

Визначено механізм взаємодії між Державною службою з надзвичайних ситуацій і Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів при виникненні надзвичайних ситуацій (НС) техногенного та природного характеру.

Відповідна Інструкція затверджена наказом МВД і Мінагрополітики від 23 березня 2018 року, який набере чинності з дня опублікування.

Одночасно втратить чинність Інструкція 2008 року.

Зокрема, така взаємодія спрямована на запобігання та ліквадацію наслідків НС, пов'язаних з інфекційними захворюваннями та отруєннями сільськогосподарських тварин на об'єктах агропромислового комплексу та у приватному секторі.

Узгоджено порядок взаємодії між цими органами на різних рівнях у режимі повсякденної діяльності, підвищеної готовності та надзвичайної ситуації.

Зокрема передбачено, що уповноважені посадові особи управління здоров'я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби у разі отримання інформації про загрозу виникнення або виникнення відповідної НС протягом доби повідомлять про це оперативно-чергову службу ДСНС.

ДСНС аналізує отриману інформацію та на підставі Класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010 і Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій відносить такі події до НС, надає експертний висновок про їх рівень.

Також ДСНС і Держпродспоживслужба узгоджують рішення з локалізації або ліквідації наслідків НС на об'єктах суб'єктів господарювання різних форм власності чи в адміністративному районі та в разі потреби організовують виїзд оперативних груп.

Крім того, Держпродспоживслужба оперативно визначає сили та засоби ветеринарної медицини, які можуть бути залучені з інших регіонів або територіальних органів відомства та забезпечує ними ліквідаторів НС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини