Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок обліку безробітних пропонують оновити

10 травня 2018, 09:31
651
0
Автор:
Реклама

Запропоновано новий підхід до роботи служби зайнятості з безробітними і роботодавцями.

Відповідний проект Порядку ведення обліку осіб, що шукають роботу, реєстрації, перереєстрації і припинення реєстрації безробітних розроблений Мінсоцполітики і представлений до обговорення.

Документом запропоновано спростити процедуру обліку безробітних, ввести профілювання та індивідуальну програму працевлаштування.

Профілювання передбачає оцінку ступеню мотивації претендента на роботу, затребуваності його професії, можливості працевлаштування, ризику безробіття і визначення об'єму послуг, які надаються для повернення таких осіб на ринок праці.

Після пред'явлення документів, необхідних для взяття на облік у центрі зайнятості, претенденту пропонується обрати співробітника центру зайнятості, який забезпечить супровід і організацію надання послуг (кар'єрний радник).

На основі отриманих даних кар'єрний радник здійснює первинну профілізацію. За результатами первинної профілізації складається індивідуальний план надання послуг.

У індивідуальному плані вказується комплекс заходів, які мають здійснити кар'єрний радник і претендет на роботу, терміни і періодичність їх надання, зобов'язання сторін по виконанню цього плану.

При формуванні направлення на працевлаштування кар'єрний радник буде зобов'язаний перевірити актуальність пропозиції відповідної роботи і заздалегідь погоджувати з роботодавцем умови проведення співбесіди.

Статус безробітного зможуть отримати особи, вказані в ч. 1 ст. 43 Закону "Про зайнятість населення".

Рішення про надання статусу безробітного або про відмову в наданні такого статусу приймається центром зайнятості не пізніше 7 календарного дня з дня подачі відповідної заяви.

У разі відсутності підходящої роботи особі, яка шукає роботу, може бути надано статус безробітного з першого дня взяття на облік у центрі зайнятості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини