Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як реалізовувати пробаційні програми

8 травня 2018, 09:09
616
0
Автор:
Реклама

Затверджено перелік заходів пробаційної програми щодо осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Перелік заходів по реалізації пробаційних програм встановлений наказом Мінюсту від 28 березня 2018 року № 926/5.

Орган пробації забезпечує подання до суду, в межах територіальної юрисдикції якого він розташований, інформації про затверджені пробаційні програми, визначені в них завдання, зміст заходів і наявн сть навчених фахівців.

Обов'язок проходження пробаційної програми на звільненого покладається судом. Сама програма до суду подається органом пробації. В день отримання рішення суду керівник органу пробації доручає реалізацію програми працівникові.

Реалізація пробаційної програми передбачає:

- складання графіку;

- виконання передбачених нею заходів;

- оцінку результатів проходження;

- підготовку висновку про виконання запланованих заходів.

Перед реалізацією програми куратор під підпис ознайомлює звільненого з її метою, знаннями і навичками, які він може надбати, графіком реалізації і попереджає про відповідальність за невиконання покладених обов'язків.

Реалізація програми може бути розпочата до закінчення проходження лікування від алкоголізму, наркоманії або небезпечного захворювання, психіатричного лікування, якщо відсутні об'єктивні перешкоджаючі причини.

Суб'єкт пробації повинен відвідувати заняття за графіком, утриматися від вчинків, що ображають людську гідність і громадську мораль, погроз, насильства, не відвідувати заняття з ознаками алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, а також виконувати поставлені завдання.

За невиконання програми загрожує письмове попередження про направлення для відбуття покарання. Якщо це не подіє, орган пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання і направлення суб'єкта пробації для відбування призначеного покарання.

Поважними причинами невиконання програми визнаються хвороба та інші документально підтверджені об'єктивні причини, які фактично позбавляють суб'єкта пробації можливості виконання.

Нагадаємо, пробація - система наглядових і соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду і відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, і забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини