Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Першокласників почнуть приймати в школи за новими правилами

7 травня 2018, 12:31
655
0
Автор:
Реклама

8 травня набуде чинності новий порядок зарахування, відрахування і переведення учнів в державні і комунальні учбові заклади для здобуття повної загальної середньої освіти.

Наказ про затвердження порядку Міносвіти прийняло 5 травня.

Передбачено, що діти зараховуються в перший клас шкіл, закріплених для обслуговування місця їх проживання з урахуванням можливостей учбового закладу і нормативів наповнюваності класів.

Інформація про можливість учбового закладу, число учнів в кожному класі і, відповідно, наявності вільних місць обов'язково публікується в учбовому закладі і на його сайті (чи сайті органу, у сфері управління якого знаходиться школа).

Для зарахування дитини в 1 клас один з батьків не пізніше 31 травня особисто повинен подати до закладу заяву, копію свідоцтва про народження і оригінал медичної довідки за формою № 086-1 / о.

Заява подається в школу, за якою закріплено обслуговування території проживання дитини. Крім того, один з батьків може подати заяви в інші учбові заклади для зарахування на вільні місця.

Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць в перших класах, зарахування дітей відбувається в межах нормативу наповнюваності класів, визначеного Законом "Про загальну середню освіту" за наступними правилами:

1) до 1 червня зараховуються всі діти, які проживають на території обслуговування школи, а також брати або сестри учнів, діти працівників цього навчального закладу, або випускники дитсадка при школі;

2) до 15 червня на вільні місця зараховуються діти, які не проживають на території обслуговування цього закладу:

- за результатами відкритого жеребкування;

- бажаючі здобувати освіту за освітньою програмою саме цієї школи (за умови утворення окремого класу).

Право дитини навчатися в близькій школі підтверджується документом батьків з відміткою про місце проживання (паспорт, тимчасове посвідчення громадянина, посвідка на проживання, посвідчення біженця і т. д.); довідкою про реєстрацію місця проживання / перебування особи (дитини або одного з його батьків); витягом з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання; копією документу, що засвідчує право на проживання дитини, батьків дитини на території обслуговування учбового закладу: право власності на відповідне житло або право користування ним (договір на користування житлом має бути нотаріальне засвідчений (окрім договору на користування кімнатою в гуртожитку ) або зареєстрований відповідно до статті 158 Житлового кодексу УРСР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини