Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємствам централізованого водопостачання більше не потрібні акредитовані лабораторії

4 травня 2018, 11:00
420
0
Автор:
Реклама

Наявність акредитованій лабораторії питної води більше не є обов'язковою умовою для підприємств централізоване водопостачання і водовідведення.

Відповідні зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення внесено постановою НКРЕКП від 9 січня 2018 № 8, яка набула чинності сьогодні, 4 травня.

Тепер такі підприємства повинні забезпечити наявність лабораторії, яка має право здійснювати виробничий контроль або наявність договору на виконання таких робіт з відповідними лабораторіями інших організацій.

Таким чином, Ліцензійні умови приведені у відповідність вимогам Закону "Про питну воду, питне водопостачання і водовідведення" згідно з яким питна вода визначена як вода, призначена для споживання людиною (водопровідна, фасована, з бюветів, пунктів розливу, шахтних колодязів та каптажів джерел), для використання споживачами для задоволення фізіологічних, санітарно-гігієнічних, побутових та господарських потреб, а також для виробництва продукції, що потребує її використання, склад якої за органолептичними, мікробіологічними, паразитологічними, хімічними, фізичними та радіаційними показниками відповідає гігієнічним вимогам. Питна вода не вважається харчовим продуктом в системі питного водопостачання та в пунктах відповідності якості питної води.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини