Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз має намір ввести онлайн-авторизацію для громадян безвізових країн

3 травня 2018, 12:01
226
0
Автор:
Реклама

Посли Євросоюзу підтвердили угоду, досягнуту між головою Ради і представниками Європейського парламенту стосовно впровадження системи авторизації в'їзду до Європи (ETIAS - Європейської системи інформації і авторизації щодо подорожі).

Рішення було прийняте 25 квітня, про що повідомляється на сайті Ради ЄС.

ETIAS дозволить проводити попередні перевірки і, у разі потреби, відмовляти у видачі дозволу на в'їзд у країни Шенгенської зони з безвізовим режимом для українців. Тобто, нововведення не буде стосуватися чотирьох "нешенгенських" країн: Румунії, Болгарії, Хорватії і Кіпру.

Дозвіл на поїздку оформляється через онлайн-заявку. Передбачений внесок за проїзд у розмірі 7 євро.

Надана заявником інформація автоматично обробляється, у тому числі шляхом звіряння з базою даних Інтерполу, після чого видається дозвіл. Якщо виникне необхідність детальнішого аналізу, інформацію перевірять вручну компетентні органи. В цьому випадку дозвіл видадуть (чи відмовлять у в'їзді) не пізніше, ніж через 96 годин після подачі заявки або, якщо додаткова інформація була витребувана, через 96 годин після отримання цієї інформації.

Перед посадкою авіа- і морські перевізники зобов'язані будуть перевірити, чи мають громадяни третіх країн, яких стосується вимога про отримання дозволу на поїздку, дійсний дозвіл на в'їзд. Через три роки після введення ETIAS це зобов'язання також застосовуватиметься до міжнародних перевізників, які організовують автобусні тури.

Дозвіл на в'їзд не надає автоматичного права на в'їзд або перебування; остаточне рішення прийме прикордонник.

Дозвіл на поїздки буде діяти впродовж трьох років чи до закінчення терміну дії проїзного документу, зареєстрованого під час подачі заявки.

Угода, схвалена послами ЄС, буде представлена Європейському парламенту для голосування в першому читанні, а потім в Раду для прийняття.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини