Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати індивідуальну валютну ліцензію стало простіше

3 травня 2018, 09:09
316
0
Автор:
Реклама

Нацбанк спростив порядок видачі індивідуальних валютних ліцензій і розширив доступ до зовнішніх кредитних ресурсів.

Відповідна постанова НБУ від 26 квітня 2018 року № 45 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" набула чинності 28 квітня.

Тепер отримати е-ліцензію на здійснення фізособами валютних операцій буде простіше. Нацбанк розширив перелік документів, необхідних для отримання таких ліцензій, зокрема, додається можливість подачі заявником документів, які стосуються результатів його підприємницької діяльності, продажу рухомого і нерухомого майна, інвестиційного доходу, успадкованих коштів, а також інших виплат відповідно до умов цивільно-правових договорів.

Також встановлено можливість отримання е-ліцензії за рахунок коштів, що є спільною сумісною власністю подружжя. Для цього один з подружжя може на підтвердження походження коштів враховувати доходи другого з подружжя, якщо ці доходи належать до їх спільної сумісної власності.

Банкам також дозволено здійснювати операції з розміщення за кордоном валютних цінностей без індивідуальної ліцензії на будь-яких власних рахунках, а не тільки на кореспондентських, як це було раніше.

Регулятор також виключив із загального порядку контролю за дотриманням максимальної процентної ставки по зовнішніх позиках у іноземній валюті кошти, які залучаються резидентами-позичальниками від нерезидентів для кредитних проектів, що реалізуються за участі (у формі забезпечення, страхування, поручительства) іноземної держави.

Крім того, уточнюється перелік документів, необхідних для отримання індивідуальної ліцензії на розміщення юридичними особами або ФОП коштів на рахунках за межами України. Перелік доповнений документами, що містять інформацію про рахунки, відкриті резидентом в уповноважених банках, і про його структуру власності і кінцевих бенефіціарних власників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини