Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Запропоновано удосконалити роботу Експортно-кредитного агентства

26 квітня 2018, 09:09
127
0
Автор:
Реклама

Кабмін має намір удосконалити ефективність функціонування Експортно-кредитного агентства.

Зміни пропонують внесити в Закон «Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту». Відповідний законопроект № 8318 зареєстровано в Парламенті.

Зокрема, запропоновано виключити суперечності в нормах Закону, через які є ризик втрати впливу держави на ЕКА. В проекті зазначається, що 50 % статутного капіталу плюс одна акція повинні належати державі на праві власності і не підлягати приватизації, а відчуження відповідно до законодавства з питань приватизації може здійснюватися відповідно до 50 % статутного капіталу ЕКА мінус одна акція.

Також проект пропонує виключити такий інструмент, як сек'юритизаційна гарантія. Визначення в чинному Законі передбачає, що кредит буде забезпечено ЕКА двічі: шляхом страхування, а потім шляхом надання гарантії на застрахований кредит.

Крім того, документом пропонується надати Кабміну повноваження визначати орган, який здійснюватиме нагляд за фінансовою діяльністю ЕКА. У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що слід передбачити таке право КМУ у зв'язку з виведенням ЕКА з-під сфери дії Закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг». При цьому визначений урядом орган буде здійснювати саме нагляд, а контроль за повнотою, достовірністю та своєчасністю підготовки фінансової звітності ЕКА буде здійснюватись наглядовою радою ЕКА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини