Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено правила сертифікації агентів з продажу повітряних перевезень

25 квітня 2018, 10:00
1137
0
Автор:
Реклама

Агентствам, які надають послуги з продажу повітряних перевезень не потрібно буде проводити процедури сертифікації кожні два роки.

Нові "Правила сертифікації суб'єктів, що надають агентські послуги з продажу повітряних перевезень" затверджені наказом Державіаслужби від 15 березня 2018 року № 231, який набуде чинності з дня офіційного опублікування.

З вимог до агентств виключені обтяжливі вимоги про проведення попередньої перевірки офісу агентства, обов'язкової наявності декількох автоматизованих систем бронювання (АСБ) і персоналу, що має відповідні документи, що підтверджують право роботи з декількома АСБ, надання акту аудиторської перевірки, а також скорочений перелік документів, що додаються до заяви про отримання Сертифікату.

Встановлено, що агентство повинне відповідати наступним сертифікаційним вимогам:

- надати фінансові гарантії авіаперевізникам для відшкодування їм можливих збитків, пов'язаних з діяльністю агентства;

- мати у своєму штаті не менше одного фахівця (для кожного офісу з продажу), який закінчив курси з підготовки персоналу з продажу повітряних перевезень, які проводить Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) або суб'єкт, що здійснює підготовку персоналу, сертифікований уповноваженим органом з питань цивільної авіації;

- мати у своєму штаті не менше одного фахівця (для кожного офісу з продажу), який має відповідний документ, що підтверджує право роботи з АСБ/ГРС (глобальна розподільна система);

- використовувати (для кожного офісу з продажу) одну або декілька АСБ/ГРС (за наявності);

- мати приміщення для забезпечення діяльності з продажу повітряних перевезень у власності або на підставі укладеного договору оренди.

Для отримання сертифікату заявник подає (у паперовому або електронному вигляді) в уповноважений орган з питань цивільної авіації заяву і підтверджувальні документи.

При подачі заяви і за видачу сертифікату сплачуються державні збори у розмірі 7 і 4 неоподатковуваних мінімумів доходів в місяць.

Сертифікат видається строком на 5 років.

Сертифікати на право продажу авіаційних перевезень, які видані до набуття чинності нових Авіаційних правил, продовжують діяти до закінчення їх термінів дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини