Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТЕЦ зможуть знизити собівартість своєї продукції

20 квітня 2018, 11:00
198
0
Автор:
Реклама

Для ТЕЦ забезпечено перехідний період - до 2025 року - для пристосування до нового ринку електричної енергії з можливістю отримати підтримку та задіяти необхідні заходи для зниження собівартості своєї продукції.

Відповідний Порядок надання тимчасової підтримки виробників, що здійснюють комбіноване виробництво електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях затверджено на засіданні Кабміну 18 квітня 2018 року.

Порядок надання тимчасової підтримки ТЕЦ почне діяти з 1 липня 2019 року, коли запрацює нова модель лібералізованого енергоринку, яка матиме європейську формулу та буде складатися із сегментів оптового ринку (зокрема, балансуючого, внутрішньодобового ринку, двосторонніх договорів та допоміжних послуг).

Рішення про надання тимчасової державної підтримки прийматиметься спеціально утвореною Комісією індивідуально для кожного виробника відповідно до вимог статті 12.2 Закону «Про ринок електричної енергії».

Для того, щоб отримати таку підтримку, ТЕЦ обов'язково повинні провести аудит технічного стану теплоелектроцентралі та взяти на себе зобов'язання модернізувати своє виробництво.

Очікується, що напрацьований механізм підтримки дозволить ТЕЦ поступово адаптуватися в новому ринку електричної енергії, знизити собівартість своєї продукції шляхом комплексної модернізації виробництва й забезпечувати протягом всього цього періоду безперебійне теплопостачання населенню країни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини