Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробники повинні підтверджувати відповідність агротехніки, компенсованої державою

17 квітня 2018, 10:00
141
0
Автор:
Реклама

Оновлено Положення про комісію з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

Тепер виробники повинні підтвердити відповідність техніки і обладнання, включеної до такого переліку за попередні роки, критеріям поточного року.

Відповідні зміни затверджено наказом Мінекономрозвитку від 16 березня 2018 року № 371, який набере чинності з дня опублікування.

Так, встановлено механізм щорічного підтвердження відповідності техніки та обладнання, включених до переліку в попередні роки, критеріям поточного року, визначеним у пунктах 5 і 7 Порядку використання коштів, передбачених у Держбюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Таке підтвердження здійснюється за результатами розгляду комісією:

- поданих заявок заводів-виробників щодо щорічного підтвердження відповідності;

- документів на щорічне підтвердження відповідності (зокрема, інформація щодо вартості імпортних сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів і комплектувальних виробів; довідка про конструкторсько-технологічну документацію; про наявність і структуру гарантійного та післягарантійного обслуговування техніки) за результатами перевірки комісією ступеня локалізації виробництва техніки та обладнання.

Встановлено, що заявки щодо включення до переліку:

- в поточному році подаються комісії до 31 жовтня;

- наступного року подаються з 1 листопада поточного року.

Заявки на щорічне підтвердження відповідності техніки та обладнання, включених до переліку за попередні роки, критеріям поточного року, подаються комісії щороку з 1 січня по 30 квітня.

Також встановлено, що рішення комісії щодо включення техніки та обладнання до переліку або її виключення і сформований комісією оновлений перелік оприлюднюються на сайті Мінекономрозвитку та доводяться до державних банків або банків, у статутному капіталі яких 75 і більше відсотків акцій належать державі. Раніше така інформація доводилась тільки до Мінагрополітики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини