Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На території парків можуть дозволити біопоховання померлих

12 квітня 2018, 09:27
624
5
Автор:
Реклама

Кабмін пропонує змінити правила поховання померлих.

Відповідний законопроект № 8248 був зареєстрований у ВР 5 квітня 2018 року.

Зокрема, передбачено розвиток такого виду поховання, як кремація. Таке поховання передбачає спалювання труни з тілом померлого для подальшого вшанування праху відповідно до звичаїв і традицій, що не суперечать законодавству.

Також проектом запропоновано здійснювати біопоховання, що передбачає поховання тіла з використанням біорозкладаних матеріалів протягом 5 років. На таких місцях поховання не встановлюються надмогильні споруди, вони облаштовуються інформаційною табличкою. Для місць біопоховання пропонують відводити відокремлені частини земельних ділянок, розташовані на території кладовища, парку, скверу, лісопарку, іншої зеленої зони.

Крім того, документ пропонує ввести поняття «підпоховання», що передбачає поховання в існуюче місце для поховання труни з тілом померлого або урни з прахом.

Таке підпоховання допускається тільки після завершення кладовищного періоду за згодою користувача (власника) відповідної могили та за умови дотримання нормативних розмірів місця для поховання. Якщо користувача (власника) такої могили не виявлять, підпоховання планують здійснювати за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради населеного пункту. Підпоховання урн з прахом померлих пропонують здійснювати незалежно від часу, що пройшов від попереднього поховання або підпоховання.

У разі підтримання цього проекту ВР, закон вступить в силу через 6 місяців з дня його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини