Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства, що займаються пожежною безпекою, перевірятимуть раз в 2 роки

6 квітня 2018, 16:24
277
0
Автор:
Реклама

Діють критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження госпдіяльності, що підлягає ліцензуванню, у сфері надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення.

Відповідна постанова Кабміну від 4 квітня 2018 року № 246 набула чинності 6 квітня.

Документом також визначена періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) ДСНС.

Так, суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику (які здійснюють діяльність менше двох років, а також тих, які впродовж двох років, передуючих плановій перевірці допустили порушення) очікують планові заходи держнагляду не частіше за один раз в два роки;

Суб'єктів з середнім ступенем ризику (які здійснюють діяльність від двох до чотирьох років або допустили порушення впродовж останніх трьох років) - не частіше одного разу на три роки;

Для суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику (яні здійснюють діяльність більше чотирьох років без порушень ліцензійних умов) планові заходи держнагляду здійснюються не частіше одного разу на 5 років.

Перелік послуг і робіт протипожежного призначення затверджений постановою Кабміну від 23 листопада 2016 роки № 852. До них відносяться, зокрема, монтаж систем пожежогасіння, монтаж і техобслуговування систем пожежної сигналізації і протидимного захисту, спостереження за системами протипожежного захисту, техобслуговування вогнегасників, вогнезахист, оцінка (експертиза) протипожежного стану будівель.

З порядком проведення перевірок дотримання законодавства про пожежну безпеку можна ознайомитися в модулі «Алгоритми дій для бізнесу»

Детальніше про практичні рекомендації щодо перевірки об'єктів нерухомості Ви можете дізнатися, відвідавши практикум "Угоди з нерухомістю в нових умовах: корпоративні договори, оренда землі і комерційної нерухомості, усі форми відчуження, іпотека", який відбудеться 25 квітня. З його програмою можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини