Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незаможні зможуть поскаржитися на адвоката безкоштовно

6 квітня 2018, 16:00
212
0
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України дозволила кваліфікаційно-дисциплінарним комісіям адвокатури зменшувати розмір плати за організаційно-технічне забезпечення розгляду заяв (скарг). Крім того, КДКА уповноважені звільняти заявника від плати з урахуванням його майнового становища.

Відповідні зміни внесені в рішення РАУ від 23 вересня 2017 року № 203 "Про встановлення плати за організаційно-технічне забезпечення розгляду заяв (скарг) в кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури регіону і Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури".

Нагадаємо, за організаційно-технічне забезпечення розгляду заяв та скарг щодо поведінки адвоката, скарг на рішення дисциплінарних палат КДКА, а також скарг на дії або бездіяльність КДКА передбачена плата у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день подачі заяви (скарги). Зараз це - 1762 грн.

Детальніше про скарги на адвоката у зв'язку з його професійною діяльністю можна дізнатися на практикумі "Правила адвокатської етики : система орієнтирів для адвоката при здійсненні професійної діяльності"який відбудеться 30 травня. З програмою заходу можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини