Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВКДКА оскаржила рішення ОАСК у спорі з КДКА Київської області

6 квітня 2018, 15:29
111
0
Автор:
Реклама

Нагадаємо, у квітні 2016 року до КДКА Київської області надійшла постанова судді про притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності. Майже рік потому, в квітні 2017 року, дисциплінарна палата КДКА притягнула адвоката до дисциплінарної відповідальності і застосувала стягнення у вигляді припинення права на заняття адвокатською діяльністю строком на один рік.

На підставі цього КДКА окремим рішенням припинила адвокатську діяльність юриста. Не погоджуючись з прийнятими рішеннями, адвокат оскаржила їх у Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури.

У кінці травня 2017 року ВКДКА рішенням №V - 020/2017 скарги задовольнила: рішення ДП і КДКА відмінила, прийнявши нове рішення, яким дисциплінарну справу відносно адвоката закрила.

КДКА в особі його голови звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до ВКДКА про визнання протиправним і відміні цього рішення Вищої комісії.

У грудні 2017 року суд відкрив провадження, а 19 лютого 2018 року задовольнив позов.

Про мотиви подачі скарги раніше розповів керівник секретаріату ВКДКА Віктор Вовнюкна думку якого ОАСК своїм рішенням фактично зробив неможливим формування єдиної практики розгляду дисциплінарних справ в системі органів адвокатського самоврядування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини