Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Непридатні» військовослужбовці можуть продовжувати проходження служби

5 квітня 2018, 18:35
890
1
Автор:
Реклама

Підвищено граничний вік (до 30 років) прийому громадян на військову службу (навчання) в якості курсантів вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, у тому числі тих, що здійснюють підготовку осіб на посади сержантського та старшинського складу. Також це положення поширюється на військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби)» (проект № 6052) ВР прийняла на вечірньому засіданні 5 квітня. Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Зокрема, документом визначено підстави звільнення з військової служби військовослужбовців з числа іноземців та осіб без громадянства, які не пройшли випробувальний строк.

Військовослужбовці, які визнані рішеннями військово-лікарських комісій непридатними за станом здоров'я до військової служби, можуть продовжувати проходження служби (за виключенням розумових, сенсорних, психологічних вад та інших захворювань, визначених Міністерством оборони).

Крім того, удосконалено окремі норми щодо забезпечення військовослужбовців, відряджених до державних органів, підприємств, установ, організацій та призову під час мобілізації тощо.

Відповідні зміни внесено до:

- Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»;

- Закону «Про військовий обов'язок і військову службу»;

- Статуту внутрішньої служби Збройних Сил.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини