Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовослужбовці в особливий період зможуть подовжувати контракт на 10 років

5 квітня 2018, 17:56
1152
0
Автор:
Реклама

Під час дії особливого періоду для військовослужбовців за їх бажанням строк проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжено на строк від 1 до 10 років.

Це передбачено законопроектом № 6473 "Про внесення змін до законів відносно уточнення питань військової служби за контрактом", який сьогодні був прийнятий за основу.

Також передбачено, що військові комісаріати (командири військових частин) зможуть направляти в Службу безпеки України запити для перевірки відомостей про причетність до дій, спрямованих на насильницьку зміну або скидання конституційного ладу або посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Для проведення такої перевірки потрібна письмова згода охочого поступити на службу. Перевірка триватиме не більше 30 календарних днів з дати подачі згоди. Якщо згода не надана або якщо буде встановлено, що громадянин причетний до таких протиправних дій, його не приймуть на військову службу.

Крім того, жінкам нададуть рівні можливості з чоловіками на укладення контракту на проходження військової служби. Жінки зможуть укладати контракт до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини