Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дипломатів чекають зміни

5 квітня 2018, 14:06
153
0
Автор:
Реклама

Встановлені правові засади та порядок організації дипломатичної служби як складової частини державної служби, а також особливості її проходження та правового статусу посадових осіб дипломатичної служби.

Верховна Рада на ранковому засіданні 5 квітня ухвалила Закон "Про дипломатичну службу". Відповідний проект № 7322 був прийнятий за основу 7 грудня 2017 року.

Дипломатична служба визначається як державна служба особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності посадових осіб дипломатичної служби, пов'язаній з реалізацією зовнішньої політики України, захистом національних інтересів України у сфері міжнародних відносин, а також прав та інтересів громадян і юридичних осіб України за кордоном.

Передбачено, зокрема, встановлення контрактної форми проходження дипломатичної служби, категоризацію дипломатичних посад з урахуванням стандартів держслужби і вирішення питань, пов'язаних з довгостроковим відрядженням цих працівників.

Також дано визначення ротації як планового заміщення посад в органах дипломатичної служби посадовцями цієї служби.

Крім того, врегульовані питання визначення специфіки оплати праці, соціального і медичного забезпечення працівників дипломатичної служби.

Нагадаємо, що Президент вніс законопроект до Парламенту 20 листопада 2017 року. Закон ухвалений з правками і набуде чинності через 6 місяців з дня офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини