Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Охочим скласти адвокатський іспит не по місцю реєстрації можливо доведеться платити двічі

3 квітня 2018, 09:09
1871
0
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України створила робочу групу для розробки Концепції реформування процедури складання кваліфікаційного іспиту, яка вже була прийнята за основу. Склад групи, яку очолив голова ВКДКА Олександр Дроздов, сформує голова НААУ, РАУ Лідія Изовитова.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні РАУ 30 березня.

Нова процедура дозволить подати онлай-заявку через сайт НААУ з автоматичним розподілом заявника в регіон за місцем його реєстрації. Оплата здійснюватиметься при реєстрації онлайн. Охочі скласти іспит не в регіоні реєстрації, повинні будуть внести збір в обох регіонах.

При цьому можна буде вибрати час складання іспиту самостійно. Планується, що іспити проходитимуть щодня в робочі години. Для складання іспитів відведуть спеціально обладнані приміщення з відеоспостереженням і комп'ютерами.

Тестування проходитиме в два етапи. Необхідно буде відповісти на 100 теоретичних питань-тестів з 10 блоків і виконати практичне завдання, що складається з трьох блоків. Усі варіанти питань з відповідями будуть викладені на сайті НААУ для підготовки кандидатів.

Детальніше з Концепцією можна ознайомитися на сайті НААУ.

Нагадаємо, Рада з питань судової реформи незабаром повинна затвердити законопроект про внесення змін до Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" і направити його суб'єктові законодавчої ініціативи - Президентові. При обговоренні проекту оговорювалася можливість отримання адвокатського свідоцтва на підставі тестів і без стажування для юристів з 5-річним стажем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини