Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено процедуру землевідведення під свердловини для нафтогазових проектів

2 квітня 2018, 14:20
1513
0
Автор:
Реклама

Вдосконалено порядок надання земельних ділянок для проведення розвідувальних робіт і робіт з будівництва, технічного обслуговування об'єктів трубопровідного транспорту та інші дозвільні процедури нафтогазовидобувної галузі.

Відповідний Закон від 1 березня 2018 року № 2314 - VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно дерегуляции в нафтогазовій галузі» набув чинності 1 квітня.

Зокрема, надано можливість юридичним особам після закінчення дослідно-промислової розробки родовищ і введення родовищ в промислову розробку використовувати земельні ділянки на підставі угоди з власником землі або за погодженням із землекористувачем на період оформлення документів, що посвідчують право землекористування.

При бурінні і облаштуванні, будівництві, технічному обслуговуванні, ремонті і реконструкції нафтових і газових свердловин, а також проведенні робіт, пов'язаних з ліквідацією і запобіганням аварійним ситуаціям на нафтових і газових свердловинах зняття і перенесення грунтового покриву можна буде проводити без спецдозволу Мінагрополітики. Такі роботи можуть проводитися на підставі робочого проекту землеустрою.

Також надано можливість використання механізму сервітуту для будівництва об'єктів нафтогазовидобування і трубопровідного транспорту, що дозволить використовувати земельні ділянки без зміни їх цільового призначення.

Скасовано обов'язковість отримання гірничого відводу, що є застарілою радянською практикою і його функції майже повністю дублюються з функціями спеціальних дозволів на видобуток корисних копалин.

Крім того, встановлено, що продовження строку дії спеціального дозволу на користування нафтогазоносними надрами, його переоформлення, внесення в нього змін, зокрема у разі збільшення запасів корисних копалини, не є наданням спеціального дозволу на користування нафтогазоносними надрами і здійснюється безоплатно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини