Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилися процедури реєстрації і ліцензування банків

28 березня 2018, 15:32
223
0
Автор:
Реклама

НБУ визначив перелік документів, що подаються юрособами, які мають намір здійснювати банківську діяльність, або банком, в якому призначено або обрано керівника, для підтвердження проведення перевірки відповідності керівників банку кваліфікаційним вимогам, а також порядок погодження на посади керівників банку.

Відповідні зміни до Положення про порядок реєстрації і ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів внесені постановою НБУ від д 26 березня 2018 року № 27.

Тепер банки повинні надати: обгрунтування щодо відповідності керівника банку, керівника підрозділу внутрішнього аудиту вимогам професійної придатності; інформацію про посадові обов'язки і повноваження керівника банку; схематичне зображення організаційної структури банку з позначенням місця посади керівника; копії документів про додаткову освіту (посвідчення/сертифікати/дипломи об проходження тренінгів, курсів підвищення кваліфікації і т. д); запевнення, підписане особисто незалежним директором або кандидатом на цю посаду, в якому особа підтверджує свою відповідність вимогам незалежності, і письмове запевнення банку про проведену перевірку відповідності особи вимогам.

Банк має право звернутися до НБУ з метою попереднього узгодження кандидата на посаду керівника банку, керівника підрозділу внутрішнього аудиту до його призначення на цю посаду.

Кандидати на посаді голови правління банку і керівника філії іноземних банків проходять співбесіду з Правлінням НБУ.

Тестування і співбесіда проводяться з кандидатами або особами, призначеними (обраними) на посади: головного бухгалтера банку, філії іноземного банку; членів виконавчого органу державного банку; відповідального працівника, члена правління банку; керівника підрозділу внутрішнього аудиту.

НБУ має право провести тестування і співбесіду з іншими керівниками банку для визначення їх відповідності кваліфікаційним вимогам, а щодо незалежних директорів - також вимогам незалежності.

Також встановлено, що повідомлення і копії документів про включення/виключенні інформації до/з Державного реєстру банків про відокремлены структурні підрозділіи банку і зміни, що стосуються їх діяльності, подаються виключно у електронному вигляді по електронній пошті НБУ.

Крім того, зміна найменування банку (акціонерного товариства) у зв'язку зі зміною типу акціонерного товариства не є підставою для переоформлення банківської ліцензії. У такому разі банк має право продовжувати здійснення банківської діяльності на підставі банківської ліцензії, виданої йому раніше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини