Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Присяжні виправдали обвинуваченого зважаючи на неприпустимі докази, зібрані при провокації злочину

27 березня 2018, 13:39
284
0
Автор:
Реклама

Лубенский міськрайонний суд Полтавської області у складі двох суддів і трьох присяжних виніс виправдувальний вирок відносно обвинуваченого в організації викрадення людини з метою отримання викупу і наступного вбивства за попередньою змовою.

Вирок у справі № 539/741/16-к був винесений 22 березня.

Суд присяжних виправдав обвинуваченого, оскільки визнав, що в кримінальному провадженні з боку співробітників СБУ мала місце провокація злочинів, передбачених ч.3 ст.15, п.п. 3,12 ч.2 ст.115, ч.2 ст.146, ч.2 ст.189 КК і докази, зібрані таким чином, є неприпустимими.

В той же час судді Гудков С. В. і Даценко В. М. виклали окремі думки, в яких вказано: "Таким чином, на мою думку, в матеріалах справи відсутні доказу того, що агенти вийшли за межі пасивного розслідування наявної протиправної діяльності і шляхом психологічного тиску спровокували звинувачуваного на здійснення злочину. При цьому сторона захисту мала усі можливості зібрати такі докази, проте таким правом не скористалася. За відсутності таких доказів вважаю неможливою мотивацію виправдувального вироку на припущеннях. У зв'язку з приведеним, вважаю помилковим висновок суду присяжних про неприпустимість зібраних в у справі доказів через провокацію злочину".

Вирок суду не набув чинності і може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенский міськрайонний суд впродовж 30 днів з дня його проголошення.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ або придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини